woensdag 16 maart 2022

Molukse Perspectieven bij History Matters

Op dinsdag 15 maart waren de opnames voor het programma History Matters in Rotterdam, waarbij o.a. Sylvia Pessireron te gast was, auteur (én voorzitter van TFIR). 

Het thema van het programma is Molukse Perspectieven en gaat over de verbondenheid van de Molukse en de Rotterdamse geschiedenis. Deze aflevering staat in het teken van 21 maart, de jaarlijkse herdenking van de aankomst van de Kota Inten aan de Lloydkade (1951). Te gast zijn Sylvia Pessireron, Andrew Roos en spoken word artist Gloria Lappya.

History Matters is een programma van Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst (GVGT). Daarin worden maandelijks studenten van Albeda, Zadkine, Hogeschool Rotterdam en andere geïnteresseerden in Theater Zuidplein bijgepraat door historici over het koloniale en slavernijverleden van Rotterdam. Gemaakt voor en door Rotterdammers, om in gesprek te raken over het koloniale verleden én de doorwerking ervan vandaag in de stad.

Details over tijdstip en datum van uitzending volgen binnenkort.


History Matters Lezing Sylvia Pessireron

Wat is de RMS? En wat gebeurde er met de Molukse KNIL-militairen en hun families na de onafhankelijkheid van Indonesië? Deel 7 van de reeks ...